Hur många mornar vaknar man inte upp och blir sugen på nybakt bröd? Alldeles för ofta i mitt fall. Här kommer ett recept på snabba och goda frukostfrallor. Resultat borde ge mjuka frallor med lite hårdare skorpa och ett fluffigt inre.
Recept:
500 g vetemjöl special
4 dl mjölk
20 g färsk jäst
1/2 msk socker
1/2 msk salt
Gör så här:
värm upp mjölken i en kastrull till rumstemperatur och lös upp jäst och socker. Rör i en del av mjölet tills du har en grötig konsistens. Ställ på en varm plats och jäs till dubbel storlek. Tillsätt sedan resterande ingredienser och knåda till en smidig deg, ca 8 min i degblandaren. Låt jäsa på en varmplats i ca 20 min och forma därefter små bullar. låt dessa jäsa i 10-15 min och pensla sedan med mjölk och lite salt. ställ in i ugnen på 150 grader och grädda 10 min, höj till 200 grader och grädda i ytterligare 10 min. Det sista ger en fin skorpa och en gyllene färg.
Ett tips är att ställa en skål med vatten längst ner i ugnen.